Parterapi

I stedet for skilsmisse kan det være en god ide at få hjælp til at løse problemerne.

Et parforhold begynder ofte, som en fantastisk oplevelse af forelskelse, fascination og senere måske kærlighed.

Men mange par løber ind i problemer i forholdet. Nærheden og den tætte samhørighed bliver mindre. Konflikterne og irritationsmomenterne vokser. Hverdagen går stærkt, og hvis der er kommet børn ind i to-somheden, svinder overskudet og tiden til hinanden.

Konflikterne i parforholdet går næsten altid ud over det intime nærvær og seksualiteten. Og når sexlivet er utilfredsstillende for den ene eller begge parter, opbygges der ofte en masse usagte følelser af vrede, svigt, utilstrækkelighed og dårlig samvittighed.

Det er vigtigt at arbejde bevidst med sit parforhold. For sin egen og partnerens skyld – men også for evt. børns skyld. Barnet mærker ubevidst stemningen mellem far og mor, uanset hvor godt de forsøger at skjule deres konflikter. Og barnet lagrer inden i sig, hvordan de voksne løser – eller ikke løser – disse konflikter.

Couple wet feet in sand close up on sunny beach with waves

Servicetjek af jeres parforhold

Måske har I ikke deciderede problemer. Her kan parterapi fungere som et parforholdstjek, hvor I bliver bevidste om, hvad I skal være opmærksomme på for at bevare det gode parforhold.

Young couple hugging outdoor smiling

forløb

Et typisk parforløb starter med at afdække præcis jeres problem, går i dybden og bearbejder det. Derefter tager vi fat på værktøjer, som I kan bruge til at forbedre og fastholde nye og mere konstruktive måder at kommunikere på.

Et parterapi – eller coachingforløb strækker sig typisk fra 2- 8 gange afhængigt af, hvilke problemer du /I ønsker at bearbejde.